Stichting Blijven Drijven

In 2007 is de Stichting Blijven Drijven opgericht om wat Robert Jasper Grootveld begon, te voltooien: het vrijheidsbeeld van Amsterdam, De Oceaan. De Stichting verzorgt nu de gehele groene vloot van Grootveld, stimuleert het leven op water en organiseert in dat kader allerlei leuks en zinnigs onder het motto: alles wat op het land kan, kan ook op het water.

zondag 27 juni 2010

Donatieverzoek

Beste lezer,

Blijven Drijven is opgericht met het idee dat alles wat op het land kan ook op het water mogelijk kan zijn. Blijven Drijven is de voortzetting van het concept van de kunstenaar Robert Jasper Grootveld: ‘Wie drijft die blijft’
Om dit goed te kunnen blijven doen, moeten we een beroep doen op u en vragen u om een bescheiden donatie. Dan wordt u vriend van de Stichting en bent u van harte welkom op alle activiteiten!

De vloot van Jasper


De oude vloot stamt uit 1972 en werd in 2000 aangevuld met Roberts laatste werk, ‘Rosita’ genaamd. Andere tuinen zijn ‘De Yuppie-management’, ‘De Tuin van Tuinman’ ‘De Kop van Theo’, ‘De ark van Arno’, ‘Sinterklaas’ en ‘Zwarte Piet’ en een aantal drijvende kunstwerken zonder titel. De vloot ligt nu afgemeerd achter het IISG aan de Douanesteiger in Amsterdam Zeeburg. Ook ‘De Oceaan’, die in 2008 door de stichting is voltooid, ligt volwassen te worden en wordt verzorgd door ons. Het groeit en bloeit als een stads paradijsje.

Wij willen dit graag zo houden – de vloot wordt ‘gedoogd’ door Stadsdeel Zeeburg, en daarom verzorgen wij het onderhoud van deze vloot. Van belang is dat de vloot er Jasperiaans, doch verzorgd bij blijft liggen. We zijn een samenwerking aangegaan met Werkervaringbedrijf BSN uit Amsterdam-Noord. Onder leiding van een professionele hovenier kunnen kansarme jongeren werkervaring opdoen om te ontdekken wat ze kunnen en meer kans te maken op de arbeidsmarkt. Zo zijn de drijvende parken in Zeeburg ook gemaakt.Wat staat er op stapel in 2010?
· Onderhoud in de lente (snoeien voor bloeien) en onderhoud in de zomer (vruchten plukken & picknicken);
· op een `ondag rond 19 juli(geboortedag Grootveld): jaarlijkse picknick op De Oceaan;
· 19-22 augustus Sail 2010:
- deelname aan de Pyremogoggeltocht
- evenement bij Arcam op het water: wilt u meedoen, laat het ons weten!
· 24 december houden we jaarlijks een bijeenkomst op begraafplaats Zorgvlied met fakkels en vuurkorven.

Uw bijdrage
U begrijpt dat deze activiteiten niet kunnen blijven doorgaan zonder enige financien. Daarom doen we een beroep op uw steun! Dat kan juist door een machtiging in te vullen voor een jaarlijkse donatie. Geef dan uw adres door en we sturen u een machtigingskaart. U kunt natuurlijk ook een bedrag overmaken op rekeningnr. 3639706 t.n.v. Stichting Blijven Drijven, Amsterdam

Zo bent u vriend van de Stichting en van harte welkom op de jaarlijkse bijeenkomst op De Oceaan rond 19 juli (geboortedag Robert Jasper). Mocht u andere geïnteresseerden kennen, laat het ons weten!

Vast bedankt en tot vlot bij een van de acties op het water want: “Water is wat er is”.


Een vriendelijke groet van Stichting Blijven Drijven.

Arno Baan.

1 opmerking:

Sabine zei

Misschien kunnen jullie subsidie krijgen via stadsdeel oost
http://www.oost.amsterdam.nl/actueel/nieuws/kunst_en_cultuur/2010/juli/subsidie_voor
groeten, Sabine Aarts, IISG Amsterdam