Stichting Blijven Drijven

In 2007 is de Stichting Blijven Drijven opgericht om wat Robert Jasper Grootveld begon, te voltooien: het vrijheidsbeeld van Amsterdam, De Oceaan. De Stichting verzorgt nu de gehele groene vloot van Grootveld, stimuleert het leven op water en organiseert in dat kader allerlei leuks en zinnigs onder het motto: alles wat op het land kan, kan ook op het water.

dinsdag 10 juni 2008

De Intocht van De Oceaan




A.s. zondag 15 juni is het zover. De Intocht van De Oceaan, het nieuwe Vrijheidsbeeld van Amsterdam. Om 14:00 uur zal De Oceaan met gehesen zeilen en op koers gehouden door tien roeiers tussen Nemo en het Scheepvaartmuseum varen om aan te leggen bij de steiger bij Architectuurcentrum Arcam.
De Oceaan is het slotstuk van de groene vloot van Robert Jasper Grootveld. Arno Baan, sinds 1993 leerling drijvende tuinenbouwer en inmiddels opvolger van Grootveld heeft dit werk afgebouwd.
Zondag zullen vele gasten, zoals Remco Campert, Cor Jaring, Aat Velhoen en Hedy d´ Ancona aanwezig zijn bij deze happening.

U bent ook van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Adres feestelijkheden: Arcam, Prins Hendrikkade 600

De Oceaan zal hier blijven liggen tot en met zondag 22 juni 2008. Ook dan bent u welkom. Er zal altijd iemand van Blijven Drijven aanwezig zijn.

Kijk voor meer informatie op de blog van
De Oceaan

Geen opmerkingen: