Stichting Blijven Drijven

In 2007 is de Stichting Blijven Drijven opgericht om wat Robert Jasper Grootveld begon, te voltooien: het vrijheidsbeeld van Amsterdam, De Oceaan. De Stichting verzorgt nu de gehele groene vloot van Grootveld, stimuleert het leven op water en organiseert in dat kader allerlei leuks en zinnigs onder het motto: alles wat op het land kan, kan ook op het water.

dinsdag 29 januari 2008

De toekomst schijnt ons tegemoet

Serieus geld voor een serieus product.


De stichting Blijven Drijven betaalt de kosten van de onderzoeken uit de verkoop van de drijvende platforms, het organiseren van evenementen, en giften van bedrijven en particulieren. Maar ook uit de opbrengst van tuinverhuur inclusief zeer aantrekkelijke tuinman of tuin- vrouw voor een dagje varen door de grachten van Amsterdam.
Enkele toepassingen van deze platforms zijn; werk- en onderhoudvlotten voor bruggen en boten. Drijvende podia in allerlei afmetingen dankzij het modulaire systeem. Door het extreem hoge drijfvermogen van EPS, is het mogelijk om deze platforms te bebouwen met gewassen en sier gewassen of te voorzien van kant en klare accommodaties bijvoorbeeld directie keten bij ruimte gebrek op de wal.
Uw huis op een drijvend platform maar ook die van mensen in derde wereldlanden die doorgaans hun hele hebben en houden in een keer kwijt zijn geraakt bij overstromingen. Zij kunnen zelf hun drijvende akker in elkaar knopen. Daar is geen omgevallen bank voor nodig, enigzins uitvoeringhulp dat is alles.
Door de ingenieuze constructie die door dhr. Robert Jasper Grootveld vanaf de jaren zestig is ontwikkeld. Is het platform enorm flexibel en kan met gemak sterke stroming en golfslag aan zonder dat het breekt. Dhr. Arno Baan is de afgelopen 16 jaar nauw betrokken geweest en is de oprichter van de stichting Blijven Drijven.
Arno Baan weet hoe het werkt, is ook de erfgenaam van het cultureel erfgoed van Robert Jasper Grootveld 'van man tot man' en heeft dit onder de aandacht bij de stichting gebracht. De naam van de stichting is een gedeponeerde kreet van Robert Jasper Grootveld. Dhr. Grootveld heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bevrijding van Amsterdam die op ludieke wijze de overheid provoceerde, op het verkeerde been zette en de gevestigde orde op haar veste deed schudden. Bekend zijn de ‘hi ha happenings’ bij standbeeld Het Lieverdje op het Spui.


De biografie van RJGrootveld, geschreven door Eric Duivenvoorden: " Magier van een nieuwe tijd" is onlangs verschenen!

Tip kijk op:

Geen opmerkingen: